“Elke dag komen we in onze buitenruimte, waar we samen gebruik van maken en waar we zuinig op moeten zijn. Overal liggen kansen om die buitenruimte een stukje mooier of beter te maken, vaak al door er ‘minder’ aan te doen. Waar mogelijk kunnen we met ‘simpel’ boerenverstand en respect zoveel meer bereiken.

Ik geloof dat we dat allemaal diep vanbinnen ook weten. Het is niet nodig te ‘bewijzen’ dat groen beter is, we voelen dat. We snappen allemaal dat vuil en plastic niet achteloos achter ons neergegooid kan worden. En wat verder denkend, als we materialen of planten gebruiken, willen we daar toch zolang mogelijk van genieten? En weer opnieuw gebruiken als we herinrichten, in welke vorm dan ook? De productie ervan kan en mag niet ten koste gaan van de aarde.

Echter zijn we soms wat afgedwaald van waar het om gaat. Ik zie het als een belangrijke opgave om mensen daarbij te helpen; samen naar een duurzamere buitenruimte. Groen met meerwaarde, het ‘ontharden’ van de buitenruimte, herbruik van materialen, denken in grondstoffen, circulaire economie, verbinden van kennis, duurzaam doen, en dat alles met respect voor onze aarde.”

 

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Johan van Putten, altijd te bereiken
op 06-31 937 034 of per mail: johan@beheerinontwikkeling.nl of onze algemene mail: duurzaam@duurzamebuitenruimte.nl

 

Graag komen we in contact met mensen die een duurzamere buitenruimte voorstaan.

 

Duurzame buitenruimte wordt mede mogelijk gemaakt door Beheer in Ontwikkeling, partner van NLGreenlabel.